If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Това за сбърканото масло е малко ......... не много точно.Питал съм в АИ и в официален сервиз в Германия.Официална кампания е нямало за смяна на масло.Само в някои по влажни държави е имало подобни смени на масло и то на определени коли по номера на производство.
Тогава ще обясниш ли защо всички коли са излезнали от завода с червено масло,а навсякъде включително в книжката пише да се слага зелено ??????
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Тогава ще обясниш ли защо всички коли са излезнали от завода с червено масло,а навсякъде включително в книжката пише да се слага зелено ??????
Нещо си се пообъркал за книшката.
Attached Files
CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500
Почетох малко тук-таме, изглежда, че зелената е някаква синтетика, но не това е от значение, а по-ниския и вискозитет. Съответно по-малко тормоз за системата. Отдавна ми стои този въпрос, ама си правя оглушки, ще взема днес-утре да си я сменя, щото сега това е ала-бала обаче зимата може да гризна дръвцето
sigpic 156Facelift 1.9JTD16V1591.9JTDm16V1662.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Aми GI/E е зеленото масло а GI/A е червеното-не знам кой се е объркал
ATF Dextron 3 са червени !!!
Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500
Ами купи си 1л. GI/E отвори го и виж какъв цвят,па после спори колкото искаш.............................
Аз не споря за Тутела какъв цвят са направили ,а че ATF Dextron 3 е червен това което пише в книжката.А за марката и цвета всеки може да си избере.Тутела не са единствените които предлагат масло за хидравликата нали?
Аз не споря за Тутела какъв цвят са направили ,а че ATF Dextron 3 е червен това което пише в книжката.А за марката и цвета всеки може да си избере.Тутела не са единствените които предлагат масло за хидравликата нали?
Зеленото масло е по-различно, същото го има за VW/Audi/Skoda, всъщност не знам дали е същото щото на него няма никакви общоприети стандарти освен вътрешнофирмени кодове (тяхната мама алчна). При всички случаи зеленият АTF се отличава с нещо, според мен най-вече е по-течлив при ниски температури или при първо палене, ама това са си мои предположения инфо няма никъде (тяхната мама още веднъж).
Ноооо си зле брат,спориш без да разбираш нищо.АТФ Декстрон 3 има и зелено и червено,на теб като ти се казва,че зеленото е правилното масло за 159,що трее си наобратно,аааа забравих ти си направил повече коли от нас и знаеш
---------- Post added at 07:35 ---------- Previous post was at 07:34 ----------
Зеленото масло е по-различно, същото го има за VW/Audi/Skoda, всъщност не знам дали е същото щото на него няма никакви общоприети стандарти освен вътрешнофирмени кодове (тяхната мама алчна). При всички случаи зеленият АTF се отличава с нещо, според мен най-вече е по-течлив при ниски температури или при първо палене, ама това са си мои предположения инфо няма никъде (тяхната мама още веднъж).
И при много други марки се ползва,от 2008 насам почти всички коли са със зелено масло.
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Айде готово - смених го. В чашката много не си личи зеленото, но отзад има една капка, всъщност си е много зелено, особено като го наливаш. Воланът олекна, ама той по принцип си олеква след смяна на ATF
Attached Files
[QUOTE=Mury;1234112]Ноооо си зле брат,спориш без да разбираш нищо.АТФ Декстрон 3 има и зелено и червено,на теб като ти се казва,че зеленото е правилното масло за 159,що трее си наобратно,аааа забравих ти си направил повече коли от нас и знаеш [COLOR="Silver"]
Доообре бе разбирач.Освен тази Тутела друго масло слагал ли си ? Аз не съм монтьорче нещо се бъркаш с мен.
Comment